#DetUnike#DetEkte

Kalives i september

September står det snart på kalenderen, opp til 29 varmegrader i luften og 27 i vannet. Stille og rolig på strendene, da den største prosenten av feriegjestene har reist hjem.

#GranatEpler #FaunaiKalives#Kreta

Deilige dager og nydelig mat, -nesten modne Granat epler bugner over hage gjerdene, -og sitronene som var gule i april, er nå høstet og nye har kommet i store klaser, - ennå grønne, - men noen få begynner å få solens farge.

Klatreplanter og blomster står i full prakt, -og lukten av Gardeniane (som kan minne litt om lukten av syriner) følger deg igjennom de smale gatene, -på vei til å utforske nye Tavernaer -og  på tur for å finne nye fotomotiver.

#Blomsterprakt#SeptemberiKalives

#DeHviteGardenia

Kalives er en fredelig landsby, -så er du på jakt etter fest, dans, shopping og liv er ikke dette rette stedet for deg. Men er du som oss, glad i stillhet og ro, -og liker å slappe av med god mat og noe godt å drikke mens du ser ut over havet og hører på bølgene?

-Eller bare sitte å titter på folk i gatene og slapper av over en kopp kaffe på en fortaus kafè, - kanskje nyter litt gresk youghurt med honning og nøtter mens dere skravler og deler erfaringer fra boka du leste på stranda i går....

#FredfulltPåStranden

Stranden er noe for seg selv, ca 500 meter, langgrunn med nydelig fast sandbunn. Her kan du trygt la barna leke og kose seg.

 

-Gå en tur i strandkanten, eller langs strandpromenaden, der du kan velge i Tavernaer med deilig god gresk mat, eller en hamburger om du eller barna heller har lyst på det.

Vi spiste på forskjellige steder, - og prøvde ut forskjellige retter -og fant alt like smakfullt.

Et lite tips- store posjoner, så del gjerne på to om du ikke er skrubbsulten.

#Sevice#GodMat

#Greskyoughurt#medhonningognøtter

#Idyll#mindfulnes#bølgebrus

Bare å kose seg.

#GreskDelikatesse#LammeLår

#Nydelig&mørt #lammekjøtt

#hamburger#cheeseburger#bacon#pommefrites

#greskmat#myemat

Av butikker er det alt du trenger her, slakter, baker, kolonial, klær, vesker, sko, apotek, alkohol får du i kolonialbutikkene, -og det er noen turist/strand utsalg, hvor du får kjøpt hånklær, badesko, badeleker osv... Det er tannlege som har fått god kritikk, -og flinke frisører som tar halve prisen av hva det er i Norge.

 

En av frisørene vi oppsøkte for å fiffe oss opp er Anna. En dyktig frisør hvor vi ble svært så fornøyd både med sveisen og prisen.

#frisør#Anna

#frisyre#fornøyd

#frisør#nyter

#frisør#spent

#Nye frisyrer#fornøydefruer#

Kreterne selv oppfatter vi som et rolig folkeslag, -og trafikken foregår også i fredelige former, men man MÅ VÆRE OBS! Gatene er smale og svingete, -og det er få fortau, så man må være ekstra påpasselig. Et lurt tips er å ta med lommelykt, den kommer godt med når man er ute og går om kvelden.

#SmaleGater#værOBSpåTrafikken

Utsikten rundt Kalives er upåklagelig- og heller ikke vanskelig å finne. Det er bare å følge gatene som fører deg litt opp i høyden- og du vil kunne nyte utsikten nær sagt alle veier- mot havet, mot fjellene- eller ned mot byen. 

#utsikt#by&hav

#utsikt#strand#Kalives

#utsikt#hav#fjell

#utsikt#Kalives

#utsikt#landsby#hav

#utsikt#kirke#landsby

Det er heller ikke nødvendig å komme seg opp i høyden for å nyte vakker utsikt mot havet.  Hvorfor ikke finne en koselig taverna ved strandpromenaden- eller slå seg ned på en av de mange sitteplassene rundt omkring i landsbyen...finne roen- og la tankene bare flyte avgårde med bølgene.......

#utsikt#fred

#utsikt#aftenstund


Apokoros Boutique Hotel

Under oppholdet i Kalives bodde vi på det svært sjarmerende Apokoros leilighetshotell. Dette er virkelig et særeget hotell hvor eieren Philia og hennes far- gjør alt for at gjestene skal trives. Alle rom og leiligheter er ulike med forskjellige fargetema og interiør. Vår treroms leilighet var en oppdagelsesferd i seg selv- med bilder, blomster og skjell, selvlagde skilt og oppheng med hyggelige velkomst hilsener.

En liten kjøkkenkrok var utrustet med det vi trengte for enkle måltider- og med vannkoker for kaffe og te. Ellers kjøleskap og hybelkomfyr.

Vi var ellers kjempefornøyd med verandaen - med bord og stoler, samt nydelig utsikt mot havet.

 

Hotellets uteområde er nydelig beplantet med rosebusker og blomstrende trær- og rett utenfor verandaen vokste et frodig sitrontre hvor gjestene er velkomne til å plukke sine egne sitroner. Området er ellers dekorert med drivved, steiner, krukker og skjell- samt små sittegrupper for store og små.

 

#hjemmeborte#koselighotell

#unikt

#Philia#HotelManager

#Apokoroshotell#idyll

#naturdekor#steinfat

#naturdekor#velkomsthilsen

#sittegruppe#kos

#benk#hvile#meditere

Hotellet arrangerer og tilbyr gjestene ulike aktiviteter og behandlinger. Her kan blant annet nevnes massasje, yoga, utflukter og fotturer m.m. I uteområdet er det dessuten laget til et eget sted for yoga, mindfullness o.l- som gjestene kan benytte på egen hånd når det er ledig. Det finnes også et hyggelig lite lekeområde for barn, velegnet og koselig under skyggefulle trær.

 

Ettersom det bare tar et par minutter å gå ned til strandpromenaden og den vakre stranda er det heller ikke vanskelig å finne på noe å gjøre på egen hånd. Her kan man ta seg et deilig morgenbad, eller rusle en tur bort til havna hvor fiskerne gjør i stand både garn og båter for noen timer ute på sjøen.

Kort sagt- Apokoros passer i alle fall oss perfekt- to voksne damer som liker den dovne "feelgood" følelsen som dette hotellet gir oss.

 

#yoga#avspenning#harmoni

#Kaliveshavn#morgenstund

#Apokoroshotell#vakkerutsikt

-Dette er IKKE betalt reklame-
-Kun et innlegg med vår erfaring om et fantastisk opphold på hotellet.

#hysj.....#vilhelstikkedele#haenhemmelighet

.... Det er nesten så vi er "litt redde" for å dele  💋
Vi elsker plassen -og dens ro....
Men vi kan jo ikke få beholdt den for oss selv uansett ...🙃

 

Kalives er et sted du kan finne roen,
-et sted du kan hvile deg ut.
Ja, - rett og slett et sted å ha ferie.

 

#Fred i sjela

#Elven Xydas

Så her har i alle fall vi funnet vår fredelige plett på jord,

-ved inngangen til Souda Bay og i Apokoronas området i Chania

-i et av de grønne områdene på vest Kreta.

 

 

Klem fra Betty og Wilma

Kalives fant OSS ❤️

# Kalives # Crete # Hellas

Betty: Jeg hadde en gang for lenge, lenge siden fortapt  meg på en gjennomreise - i denne vakre, magiske landsbyen.

I april  bestemte jeg meg for å reise tilbake, nyte roen, våren og livet.

Wilma:  Så skjedde det noe helt utrolig. Jeg vant  plutselig et opphold for to i denne fortryllende lille landsbyen! Så dermed reiste vi sammen dit, Betty og jeg .... 

-Jeg leste masse om plassen før jeg dro - og forelsket meg i den før jeg kom dit.

 

 

#Kalives#fant#oss

Og det ble en fantastisk uke! Det var som vi på et merkelig vis hørte til i denne idylliske landsbyen.

Overalt møtte vi hyggelige, smilende mennesker der vi tuslet rundt i kroker og kriker, hvor vi tok utallige bilder av folk og hus - og poserte villig for hverandre.

 

Dovne morgener - og deilige ettermiddagsturer gikk langs den vakre sandstranden, eller opp i høyden hvor vi fulgte de smale gatene for å finne den beste utsikten. Her fant vi også et nydelig, lite hotel - hvor vi har booket oss inn for to uker i september.


Så slik fant  Kalives oss - vant våre hjerter, -og førte oss "hjem"  ❤️

 

 

 

 

Hilsen i fra Kalives, Crete

Betty & Wilma

Bilder fra Kalives

Vi kommer til å sette inn bilder her fortløpende på våre reiser hit.

Om kirken i Kalives, Agia Paraskevi

Reisebrev fra Kreta

Freidige Fruer

© copyright    

Innholdet på sidene er kopibeskyttet,
og kan kun deles med referanser tilbake til bloggen,
om ikke noe annet er avtalt på forhånd.