Lag deg en god dag.

Jeg ser på setningen "lag deg en god dag" som positiv.
Et ønske om at andre mennesker skal ha det godt,  - også på tross av utfordringer.

Jeg måtte lære meg dette, "å lage meg en god dag", -og bruker det til stadighet.
-Og da spesielt på de dagene som er vanskeligst for meg. De dagene jeg ikke orker noen ting, det er da jeg trenger å tenke: "lag deg en god dag".

Det er på de dagene jeg prøver å være positiv :
-" Ja, i dag er det sånn. I dag trenger kroppen min å hvile." Da finner jeg en fin serie, eller noe annet å se på, eller noe  å lese på å kryper sammen under pleddet. Tenner mine batteridrevne lys i hver en krok og "lager meg en god dag".

💞 Og du, - lag deg en god dag da... ❤

#egentid# restituere

Klem fra

Wilma

Tankene går tilbake til tiden jeg drømte om den store kjærligheten.

Drømmen var stor ,- og ønskene mange.
Vi vokste opp med Disney og prinser og prinsesser. Helten som skulle komme å redde oss. Løfte oss opp på den hvite hesten med sterke og trygge armer.
- Og så ... skulle vi ri inn i framtiden, - lykkelige og alt skulle bli bra.


Livet kom iallefall meg imøte, som så mange andre av oss , - vi med de store drømmene.
Brudd, tårevåte kvelder med kjærlighetsorg, - og håp om forandringer.
Den lille jenta inne i oss sin lengsl etter å bli tatt vare på, stemte aldri med virkeligheten

Jeg forsto først mange mange år senere, at har man en sterk følelse av å ville bli tatt vare på, - så kommer det nok i mange tilfeller fra barndommen.

Det forplanter seg i oss hele veien, - og inn i voksenlivet. - Og følelsen man satt med den gang kan gjenspeile seg i de ønskene man vil at en parner skal fylle.

I dag forstår jeg, - at jeg er den som må ta vare på meg selv. Jeg er voksen nå, - så jeg måtte gi slipp på "den lille jentas" følelse av ensomhet. Jeg måtte jobbe meg igjennom sorg, tap og det evige suget i mellomgulvet. Jeg måtte jobbe meg igjennom usikkerheten som hadde fulgt meg i fra barndommen, - og helt frem til den dagen jeg forsto hva det var som "plaget meg".

Da kunne jeg gradvis jobbe meg frem til å bli sterk i meg selv, trygg på livet og på andre mennesker. Da kunne jeg møte kjærligheten som den jeg egentelig er.

Og først da kan man gå inn i et likeverdig forhold hvor begge parter er like sterke og like svake, - og man går side om side inn i fremtiden.

#Elsk-din-neste-som- deg-selv

Klem

Wilma

Hvis vi møter oss selv i døra,
burde vi smile, - og si hei.

Vi burde se oss selv i speilet,
-og si: JEG skal ta godt vare på deg!

#selvrespekt


Har du litt tid til å lese dette?

Å GI TID, - kan være tiden du gir til deg selv, - eller tiden du gir litt av til andre. Det er jo flere måter å gi litt av sin tid på: Henne du ser på hjørnet hver dag på vei til jobben, - ser du henne? - eller bare haster du forbi? - Det koster bare noen sekunder av vår tid å gi henne et lite smil.

Naboen som du treffer ute i søpla, eller ved postkassen, - sier du hei, eller har du ikke tid til det? - det tar bare et lite sekund. Alle de små sekundene,- alle sjebnene der ute, mennesker som trasker i hver sin retning, -vi haster avsted. Noen skal hit og andre skal dit, -men alle har vi det samme menneskelige behovet, - å bli sett, -ingen vil være usynelig.

#tidenERverdifull

Vi har alle et essensielt behov av å høre til i en sammenheng, bli sett, bli hørt, -og bli satt pris på. Føle at det er en mening med at vi er her, - i sammen med alle de andre.

Desverre er det noen av forskjellige årsaker som står utenfor felleskapet. Disse trenger kanskje aller mest ditt "hei", - ditt smil, den tlf du lenge hadde tenkt du skulle ta. Eller kanskje et lite besøk?

Heldigvis har vi mange i blandt oss som gir av sin tid, -i frivillige organisasjoner, -besøksvenner, osv. - Også hun som sitter å strikker, -for at andre skal få hennes varme tøy, gir noe verdifullt av sin tid.

#GITID

Gir du tid til deg selv?

- Alle dere som haster avsted,- alle dere som med glede gir av deres tid, - alle dere der ute,
- du som tar deg tid til å lese dette innlegget. Tar du tid til deg selv? Det er like viktig.

Alle trenger vi tid for å hvile, - tid til ettertanke, - egenpleie, og ro til å finne roen i seg selv. Tar man ikke tid til det, - så vil man på sikt ikke ha så mye overskudd å gi til andre.

Har du lagt merke til at jeg konsekvent har skrevet "litt av din tid"? For det kan dessverre bli litt mye på noen av de som gir av sin tid, være seg frivillige organisasjoner, privat eller på annen måte. Føler du at det blir for mye, -bør du avtale tid med deg selv, -det er like viktig.

Bare du kan kjenne om det er for mye for deg, -de andre rundt deg merker det sikkert ikke, -der du smilende sier "-det går så bra så".

Kanskje du til og med trengte at noen gir DEG litt av sin tid. Mitt håp er at vi ser hverandre litt mer.
Alså, - ser hverandre på riktig! 

Klem

Wilma

#SeHverandre


La oss ta vare på naturen vår!

 - La oss ta vare på biene og blomsterenga.
Et endret landbruk er i ferd med å utrydde biene og humlene våre!

#NaturensGaver#Høsttakkefest

#PlukkeBærMedBarna#Antioksidanter

I dag er en av tre biearter, inkludert humler, på den norske rødlista, noe som betyr at de er i større eller mindre fare for å dø ut.
12 av våre 208 biearter er antageligvis blitt borte for godt.

I dag er en tredjedel av villbiene utrydningstrua, - og det truer matproduksjonen vår. Matplanter som raps, tomater, epler, pærer, kirsebær, bringebær, rips, stikkelsbær, jordbær, tyttebær, blåbær og molte pollineres nesten utelukkende av bier, inkludert humler.

#Blomstereng#Barndom#TaVarePåNaturen

Vi må ta vare på blomsterengene.
Ikke lage plenene og parkene alt for striglet, -la det være litt "rotete" i en del av hagen. Døde greiner og strå danner naturlige levesteder for insektene. Sett av et lite stykke til biene, humlene og sommerfuglene.

Som liten husker jeg at jeg løp barbeint i blomsterenga, -flettet blomsterkranser og var på "landtur", - eller piknik, - som vi kaller det i dag.

Vi var der i flere timer og hadde forberedt oss godt. Pakket ned teppe og nøye planlagt hva vi skulle ha med å spise og drikke. Så bar det avsted, i små sommersko og blomstrete sommerkjoler.

Vi gikk ikke så langt, kanskje et par kvartaler bortenfor der vi bodde, - der var det en stoor blomstereng. Den var nok ikke såå stor, - men vi som var små syntes den var kjempestor.

Der kunne vi kose oss hele dagen, -og på vei hjem plukket vi med oss en stor bukket med sommerblomster til mamma, - som ble like strålende begeistret hver gang.

#GodtForOss#GodtForBiene

Hvordan lage din egen lille blomstereng.
Jorda bør være mager og tørr. På næringsrike områder blir konkurransen med gress og ugress for stor.

Løsne jordoverflata med rive og deretter så. 1 g frø per kvadratmeter. Små frø kan blandes med tørr sand for jevnere fordeling. Rak frøene lett ned i jorda.

Man kan så fra våren og til midten av august. Ikke gjødsle eller kalke dette området! Bruk heller aldri kjemiske plantevernmidler!

Etter etablering, slå enga én gang i sesongen med ljå eller høyt stilt gressklipper.
En ljå koster et par hundre kroner og kan bestilles på nettet.

Når du slår avhenger av når flesteparten av artene har modne frø. La så slåtten tørke på bakken i en uke, fjern deretter avklippet. Slik holdes jorda næringsfattig og "naturlig".

Du kan lage din egen økologiske gjødsel ved å ha en dunk som samler regnvann
-og når du napper av tørre og visne blomster, eller klipper reint/ trimmer planter, - klipper du dette opp i små biter og putter opp i dunken.

Når dette blir stående noen dager blir det en kjempefin gjødsel. Har du ikke plass til denne dunken, -eller har små barn du er redd for skal leke oppi der, går det fint an å ha vann på flasker -putte blomsteravfallet oppi og skru igjen korken. Etter noen dager både ser du på fargen og kjenner på lukta at dette er blitt en kjempefin gjødsel.

Fyll på med vann og blomsteravfall igjennom sommeren. 

Med færre biearter er naturen mer sårbar

Har vi et mangfold av arter øker det sannsynligheten for at det er noen som klarer seg,- og ved miljøendringer trenger vi artsmangfold for at økosystemene kan fortsette å fungere.

Jo flere forskjellige arter vi har – jo større er sjansen for at noen kan fylle ut hullene etter at en art er blitt borte. Hvis vi ikke tenker over dette, står vi i fare for å miste en gratis tjeneste som sikrer oss en tredjedel av maten vår, - den som er avhengig av å bli pollinert av bier og humler.

 

❤ Sommerklem fra Wilma
Litt hverdagshumor
-om ironi og forfengelighet


Freidige Fruer
© copyright

Innholdet på sidene er kopibeskyttet,
og kan kun deles med referanser tilbake til bloggen,
-om ikke noe annet er avtalt på forhånd.