#organiskkokosnøttolje#hudoghårpleie

Klin kokos!! Mirakel olje?

Jeg har oppdaget at Kokos olje kan brukes til så mye!! Og det er drøyt og billig i forhold til andre hud og hår produkter!!

 

Kokosoljen er fuktighetsbevarende for huden, og flott for å gi ekstra liv og fuktighet til håret.

Når kokosoljen er i glasset er det stivnet, så fremt det ikke er så varmt der du oppbevarer det at det har smeltet.  

Til hårtuppene:
Ta litt kokosolje i hendene og varm det opp fra huden din slik at det smelter, påfør så oljen i hårtuppene, la det tørke og behold det i håret. :)

 

Som hårkur:

Ha den gjerne stående et par timer på badet om det er varmt der, så blir den mer flytende. Masèr oljen inn i hele håret og nøye ved hårøttene, på uvasket hår. Pakk hodet inn i hånklede eller plast/dusjhette og sov med innpakningen over natten. (Legg et håndklede over puten :) Orker du ikke det, så la masken sitte i minst 20 min. Kokosnøttoljen reduserer proteintap, stimulerer hårsekkene og gjør helsen til hodebunnen bedre. Hvis du bruker den før vask, trekker den dypere inn i håret og kan forebygge krusete hår. Håret blir også lettere å style når du kurer det før vask og ikke etter sjamponering. Vask håret og sjamponer det to ganger etter kuren. ( Husk alltid å skylle håret godt, for rester av sjampo gir irritert og tørr hodebunn. )

 

Kropps og ansikts skrubb / peeling:

Bland oljen med tørket kaffegrut, eller malte kaffebønner. Eller du kan blande med havsalt. Skrubb så huden og skyll av. Døde hudceller forsvinner og huden blir glatt og fin. :)

 

Leppeskrubb/ Leppekrem:

Bland med havsalt eller kaffekorn og skrubb leppene forsiktig. Smør inn leppene ved behov med kun oljen.

#egenpleie#egentid

Fuktighet til kroppen:

Smør kroppen inn med oljen etter dusj/bad, ta på badekåpen og vent 2 -3 min før du tørker deg.

Ansiktsmaske: 

Bland med honning og avokado, smør inn ansiktet, unngå den tynne huden rundt øynene. La det virke i minst 20 min. Vask av! Passer til tørr hud og tilfører fuktighet og næring!

 

Munnhygiene:

Inneholder enzymer som dreper bakterier! Ta litt i munnen og hold det der et lite øyeblikk før du pusser tennene, eller ta litt på tannbørsten og puss før du pusser med tannkrem.

 

Hendene:

Kan med fordel også brukes ved tørre sprukne vinterhender, og å smøre inn neglebåndene med.

 

Intimhygiene:

Til barbering, bruk olje i stedet for noe annet, det reduserer nupper og irritert hud. Kokosoljen kan også brukes i underlivet ved plager som tørrhet og irritasjon.

I det uendelige .....

 

🙃  Desinfiserende ved sår og kutt.

🙃  Såre barnestumper.

🙃  Sminkefjerner

🙃  Masasjeolje

Tips:

 

😀  Jeg kjøper kokosoljen min hos Normal, der er den rimeligst. 

 

😀  Ta litt over i en mindre krukke med skje, - og bruk en liten skje eller pinne å ta opp litt og litt med, det er ikke så mye som skal til om gangen, og har du den lille krukken på badet er den allerede blitt litt mykere. 

 

Dette er mer hygienisk enn å ta oppi krukken med fingrene for å hente opp, også siden oljen brukes på så mange områder. 

- Dette er ikke reklame 

 

 

Når vinteren tørker ut både hår og hud med tørr inneluft pga fyring og vi dekker oss til med masse klær, -er det ekstra viktig å stelle litt pent med seg selv ...  

Klem fra Wilma


Ettervekst

Så er vi der igjen, etterveksten og meg 😏 Jammen går 4 uker fort, og jammen vokser håret fort også!! Dette er egentlig ganske slitsomt.....Den første uka er grei, da er hårfargen på sitt beste- og jeg er strålende fornøyd.

 

#Ettervekst

#Hårfarge

Så kommer uke nr 2, og vips så er den der igjen- den tynne sølvfargede stripa....Hm ... Skjedde det over natta mellom uke en og to? Jeg puffer opp håret og sprayer litt- det funker...så lenge det ikke blåser...

 

Verre blir det i uke 3, -nå er gode råd dyre. Og jeg som skal overnatte hos den nye daten min! Her holder det ikke å puffe opp, nå må Magic Retouch ut av skuffen, Instant Root Concealer spray, takk L'Oréal...

 

I mitt indre skrekkscenariet ser jeg for meg svarte flekker på et hvitt og delikat putetrekk, men trøster meg raskt med at menn heller foretrekker grått eller svart. Så feil kan man ta.....

 

Den fjerde uka er totalt katastrofe!! Det som i starten var en tynn, sølvgrå stripe har nå frekt bredt seg utover i et freidig forsøk på å overtale meg til å bli  grå eller blond- for godt!!

 

Joda, jeg har lenge tenkt på det, slippe alt styret med farging, spraying, tilgrising av putetrekk- og det verste- avsløring 😨 Tenk om  jeg våkner opp med sveisen på snei- med en ukledelig blanding av grått og svart hår til alle kanter, Skrekk&Gru!! 

 

 

Betty&Betty

Forfengelig? Ja det må jeg innrømme. Så vi holder nok sammen litt til vi, etterveksten og jeg.

Klem Betty

Dette er ikke reklame


Er det bedre med ruller enn føhner?

Innbiller meg at det sliter mindre på håret, - og så er jeg så heldig at håret mitt tar lett krøll. Så jeg har de i mens jeg steller meg og sminker meg, - og vipps -så er frisyren på stell. 😀

Klem Wilma


#Ta vare på huden

Vi har hatt besøk av hudpleiekonsulent Cathrine fra Mary Kay.

- og fikk deilig hudrens og behandlinger.

#Mary Kay#Hudpleie

Det var så deilig å få hjemmebesøk av Mary Kay konsulent Cathrine denne "hùfsne" høstkvelden. Vi hadde vært ute å gått en lang tur og fotografert i de fine høstfargene, - og hadde til og med rukket å hvilt oss en time etterpå. -Så da satte både vi og huden vår ekstra pris på litt hudpleie

Etter rens, - og tilføring av fuktighet med repair settet til Mary Kay, fikk vi en fantastisk god og effektiv kullmaske.

#morro med hud#carpe diem

-Og mens vi satt med masken, var det full hånd og leppespa.

 

Skrubb først, - slik at alle døde hudceller ble borte. Veldig nødvendig og deilig etter sommeren, -med masse solkremer, -og aftersun produkter.

#egenpleietid#stellpentmeddegselv

Resultatet var vi begge veldig fornøyd med.

- Og kan trygt anbefale Mary Kay,- og hudpleiekonsulent Cathrine.

 


Link til Cathrine sin nettside

 

 -Dette er IKKE betalt reklame-
Kun et innlegg med vår erfaring om en deilig dag med hudpleie 😀

 

#Cathrine Hovland#MaryKayDating i marka

Jeg  har vært på date, i marka. Ville jo gjerne ta meg godt ut, ikke sant?  Tok for sikkerhets skyld en selfie før kjekkasen dukket opp, i håp om at en av døtrene ville gi klarsignal til mors trenings outfit. Jo tommel opp for den.

Kjempekoselig tur, sprek kar, langt å gå- og sommerfugler i lufta.

 

Men etterhvert kjentes det mer og mer ut som å gå på glødende kull- GNAGSÅR!!! Nei!! 

Bare å bite tenna sammen, smile tappert- og prøve å fortrenge at det var ca 10 km å gå tilbake også......

I min iver etter å se bra ut hadde jeg droppet sokker i nesten nye joggesko,  går det an??? Hadde riktignok lett etter et par ankelsokker, men de hadde helt feil farge.....

Vel- resultatet ser dere her, ikke direkte vakkert....

 

 

#selfie

#date i marka

Om det var verd det? Ja, det vil framtiden vise 😉 Jeg lover å holde dere oppdatert.......

Klem Betty 💞

Å eldes med stil

I går, etter en rimelig stressende dag, fikk jeg tilbud om gratis laserbehandling  på et selvvalgt sted på kroppen. 

En av mine døtre har nettopp startet som kosmetisk behandler hos SK. på Frogner (sknorge.no), og trengte en testpilot for nytt utstyr.

Mødre stiller jo opp på sånt, spesielt når forbedringspotensialet er til stede, og slike behandlinger gjerne koster en formue.

 

Her ble jeg virkelig dullet med, det var peeling og kremer, laserbehandling og massasje i over to timer. Både mage og lår ble grundig tatt under behandling- og mor lå halvnaken og avslappet mens nye behandlere stadig kom innom for å overvåke  både utstyret og resultatet.

Meget godt fornøyd kunne jeg etter to timer takke for meg. Resultatet Var  virkelig bemerkelsesverdig, strammere,  glattere,  blekere strekkmerker og to cm mindre rundt magen. 

Med alle mulighetene vi har i dag til å fixe på både det ene og det andre, forstår jeg godt at mange lar seg friste. Og hvorfor ikke? Man trenger jo ikke bli ekstrem av den grunn. 

Eldes naturlig- jo sikkert fint det, men kan jeg redusere noen rynker, eller få litt hvitere tenner, eller minske litt på babymagen- uten å skjæres i- synes jeg det er helt topp!

Så mor er gjerne testpilot, og stiller sin kropp til disposisjon for datter og andre behandlere, som gjør sitt beste for at jeg kan eldes med stil, min stil :)

 

Klem Betty 💞

Freidige Fruer

© copyright    

Innholdet på sidene er kopibeskyttet,
og kan kun deles med referanser tilbake til bloggen,
om ikke noe annet er avtalt på forhånd.