Altea, ...den hvite byen.

Det vakre navnet Altea stammer fra »Althaya» som betyr »helse for alle».

Og det føles virkelig helsebringende for kropp og sjel å tilbringe noen deilige ettermiddagstimer i denne fortryllende,  hvite byen. 

Ikke bare er det utallige trappetrinn opp til Casco Antiguo- gamlebyen, 
-men når man endelig når toppen har man en fantastisk utsikt som virkelig er verdt slitet. 

 

Beliggenhet

Altea ligger i provinsen Alicante, ca 20 km nord for Villajoyosa. Byen ligger godt beskyttet mot de kalde vindene fra nord- i ly av Bernia fjellene. Dette gir området et behagelig mikroklima hele året med  en gjennomsnittstemperatur på 18 grader.

Etter et par late dager på stranda i Villajoyosa, bestemte vi oss for å avlegge Altea et besøk. For å komme dit, valge vi å ta trikken som går mellom Alicante og Valencia. Trikkestasjonen ligger sentralt i sentrum av Villajoyosa- og fungerte utmerket. Med et togbytte i Benidorm, var vi i Altea etter en drøy halvtime. 

 

Casco Antiguo- «gamlebyen»

Vel ankommet Altea, svettet vi oss opp til «gamlebyen» i strålende sol og 25 varmegrader. Til tross for varmen og slitne bein- ble både Wilma og jeg forelsket i byen allerede på vei opp de mange trappene.

De smale, brostenbelagte gatene med blomstrende krukker og kasser. Små, sjarmerende butikker, kunst, kafeer og restauranter side om side. Lett å forstå at Altea regnes som en av Spanias vakreste byer!

Gamlebyen i Altea er en av de mest bevarte i hele Valencia.  Mange av de hvitkalkede husene, -flere av dem bebodd av kunstnere- er i fra 1700 tallet. Noe som gir et malerisk og intimt inntrykk. Det er også dette som gjør byen så populær blant turistene.

For turister er det! Riktignok syntes hverken Wilma eller jeg at det gjorde noen verdens ting. Nå var det heller ikke i beste høysesong, men uansett trives vi godt med å sitte ned- og betrakte livet omkring. Og i beste Wilma og Betty stil- fant vi fort frem til både forfriskninger og søte kaker.

 

#sweetlittlethings

Kirkeplassen som ligger på toppen av gamlebyen er noe helt for seg selv. Selve kirken - Nuesta Senora del Consuelo-  pryder plassen med sine særegne blå kupler, og er et sant skue når mørket senker seg. Dessverre var kirken stengt mens vi var der- så vi fikk ikke opplevd den innenfra.

Den vakre kirken ble bygget på 1900 tallet, men har vært et sted for tilbedelse her i mer enn 900 år, noe som ikke er så vanskelig å forstå. Innvendig skal kirken være dekket av klassiske gull og blomstermotiver, som Wilma og jeg garantert vil komme tilbake for å oppleve en annen gang.

Rundt selve kirkeplassen er gatene dekket med små rullestein. Fristende restauranter omkranser plassen, mens de smale gatene lokker med innbydende butikker og gallerier. Nok å utforske for to eventyrlystne damer- før det var på tide å finne veien tilbake til Villajoyosa.

En liten smakebit i fra Altea

Transfer

Mange lurer på hvordan man reiser fra/ til flyplassen i Alicante- til Villajoyosa. Det er sikkert mange måter å gjøre dette på- leie bil, ta taxi, eller med tog fra Alicante.

Vi valgte derimot å forhåndsbestille transfer på nettet - gjennom  Beniconnect Travel Agency, noe vi var veldig fornøyd med. Alt gikk smidig og greit.

Bussen sto på flyplassen og ventet når vi ankom, og hentet oss på avtalt sted når vi skulle hjem. Ca 30 euro betalte vi totalt hver vei, langt billigere enn med taxi. Med behagelige seter, god plass og upåklagelig service- kan dette anbefales.

Klem fra Wilma & Betty 💞

Reisebrev i fra Villajoyosa


Freidige Fruer
© copyright

Innholdet på sidene er kopibeskyttet, og kan kun deles med referanser tilbake til bloggen, om ikke noe annet er avtalt på forhånd.